Vegojakt har testat Icas vegonuggets. Det är en produkt med bra smak, som tyvärr förstörs lite av en allt för seg panering.
Nuggets är en matform som nog de allra flesta har en relation till. Många av oss minns det där första besöket till Donken när våra föräldrar köpte oss ett Happy Meal med sex små kycklingbitar och sötsur sås. Inte visste vi då att maten varken gjorde planeten eller de kycklingarna särskilt ”happy”.
För oss som väljer bort kött finns det dock gott om alternativ om vi blir sugna på att återuppleva barndomens gyllene dagar. Ett av dessa alternativ är Icas veganska nuggets. Precis som många vegoprodukter dessa dagar är de gjorda på en blandning av klassisk soja och det lite mer moderna veteproteinet. Det gör att den har en ganska neutral smak, som faktiskt påminner ganska mycket om hur vi minns att kyckling smakar. Det är kanske inget som kommer gå till historieböckerna som en gastronomisk uppenbarelse, men det är å andra sidan inte heller meningen med konceptet ”nuggets”.
Problemet ligger, precis som i Icas veganska schnitzel , i paneringen. Den är lite seg, inte särskilt frasig och helt enkelt inte särskilt god. Den drar ned vad som annars hade kunnat bli en riktigt bra produkt.
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.