Unna dig själv en smak av Mexiko med denna veganska burrito, fylld med bönor, ris och salsa. En perfekt vardagsrätt som är enkel att förbereda och full av smak!
Ingredienser:
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 burk svarta bönor (ca 400 g), avrunnen och sköljd
- 2 dl okokt ris
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk chilipulver
- Salt och peppar efter smak
- 4 stora vetetortillas
- 1 kruka koriander, grovhackad
- 1 avokado, skivad
- 1 dl vegansk riven ost (valfritt)
Salsa:
- 2 tomater, finhackade
- 1/2 rödlök, finhackad
- 1/2 gurka, finhackad
- 1 jalapeño, finhackad (ta bort kärnor för mindre hetta)
- 1 kruka koriander, finhackad
- Saften från 1 lime
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Börja med att förbereda salsan. Blanda alla ingredienser i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylskåpet tills det är dags att servera.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 minuter tills de är mjuka och gyllene.
- Tillsätt ris, grönsaksbuljong, spiskummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar i pannan. Rör om och koka enligt förpackningens anvisningar tills riset är klart.
- Rör ner de svarta bönorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar vid behov.
- Värm tortillas enligt förpackningens anvisningar. Lägg ris- och bönblandningen på varje tortilla, toppa med salsa, avokado, koriander och eventuellt vegansk riven ost.
- Vik in sidorna av tortillan och rulla ihop den till en burrito. Skär i halvor och servera genast.
Smakrika och veganska
Njut av dessa smakrika veganska burritos som är enkla att förbereda och garanterat kommer att bli en hit bland både vänner och familj. Smaklig måltid!