Vegansk biff stroganoff med ris

Njut av denna krämiga och smakrika veganska biff stroganoff, ett perfekt alternativ till den traditionella rätten. Du kommer inte tro att den är helt vegansk! Laga detta underbara recept och bjuda in dina vänner och familj för en härlig middag.

Ingredienser:

  • 1,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 2 timmar och avrunna
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 300 g vegansk biff (t.ex. sojabitar), tinade
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och svartpeppar, efter smak
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 portioner kokt ris

Instruktioner:

  1. Mixa de blötlagda cashewnötterna med 1 dl av grönsaksbuljongen i en blender tills det blir en slät och krämig sås. Ställ åt sidan.
  2. Värm olivolja i en stor stekpanna eller gryta över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt vegansk biff och stek i några minuter tills den får en fin yta. Lägg i champinjonerna och fortsätt steka tills de är mjuka och gyllenbruna.
  4. Tillsätt tomatpuré, sojasås, dijonsenap och paprikapulver. Rör om väl och låt koka i ett par minuter.
  5. Häll i resten av grönsaksbuljongen och låt koka i 5-7 minuter, eller tills såsen har reducerats något.
  6. Rör i den krämiga cashewsåsen och smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka ytterligare några minuter tills såsen är tjock och krämig.
  7. Servera den veganska biff stroganoffen över kokt ris och strö över hackad persilja.

Middag med nära och kära

Denna veganska biff stroganoff är ett perfekt recept för en mysig middag med nära och kära. Njut av de djupa smakerna och den krämiga konsistensen tillsammans med riset. Smaklig måltid!

Läs mer: