Dessa saftiga och proteinrika bönburgare är fulla av smak och textur, och den krämiga avokadon som serveras på toppen gör detta till en sann njutning för smaklökarna. Det här är ett veganskt recept som definitivt inte saknar något när det kommer till smak och kvalitet!
Ingredienser:
- 2 burkar (400 g) kokta gröna bönor, avrunna och sköljda
- 1 stor lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1/2 kopp panko ströbröd
- 1/2 kopp mandelmjöl
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk sojasås
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- Salt och peppar efter smak
- Avokado, skivad
- Hamburgerbröd
- Tomat, salladsblad och lökringar för servering
Instruktioner:
- Börja med att hacka löken och vitlöken.
- Tillsätt löken och vitlöken i en matberedare tills det blir fint hackat.
- Tillsätt sedan bönorna, panko ströbröd, mandelmjöl, dijonsenap, sojasås, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar i matberedaren.
- Mixa allt tills det blir en jämn och formbar smet.
- Forma smeten till biffar och stek dem i en panna med lite olivolja tills de är genomstekta.
- Servera biffarna på hamburgerbröd med skivad avokado, tomat, salladsblad och lökringar.
Gröna och lyxiga
Dessa gröna bönburgare med avokado är en riktigt lyxig och läcker rätt som definitivt kommer att imponera på dina smaklökar. Med massor av protein och smak, och en krämig avokado som gör det hela ännu mer utsökt, är detta en middag som du inte vill missa! Följ detta enkla och hälsosamma recept och njut av en riktigt smarrig och tillfredsställande måltid.