Jag var väldigt hoppfull för en bra vegansk ”burgare” efter jag såg Mark Robers video på Beyond Meat och Impossible Foods. Jag lyckades få tag på Beyond Meat burgaren och hade exakt samma tillbehör som jag alltid har till vanliga burgare. Jag var hela tiden taggad för att testa den och var inte kritisk bara för att den var vegansk. Jag bryr mig faktiskt inte vad det är jag äter, bara det är gott och har mycket näring. Under tillagningen så luktade det inte riktigt som en burgare, men det dofta ändå helt okej.
Jag ska beskriva smaken i en mening; Det är första gången jag inte lyckats äta upp en burgare. Till en början så var smaken skrämmande likt vanligt kött, och det hade varit svårt att veta ifall den var vegansk ifall man äter den med tillbehör. Men sen kom eftersmaken. Tänk dig en söt men samtidigt besk eftersmak. Och absolut inte som en Sweet & sour dipp, utan som man smaksatt burgaren med någon fruktig söthet (inte sockrig söthet). Det visar sig att Beyond Meat använder äpple för att efterlikna köttets färg, och enligt min teori så efterlämnar äpplet den söta smaken. Eftersmaken var helt enkelt vidrig och förstörde burgaren totalt.
Ett bra koncept som redan kommit en lång bit, men som har lika långt kvar innan jag som köttätare byter ut nötkött mot denna produkten
Ett svar
Jag var väldigt hoppfull för en bra vegansk ”burgare” efter jag såg Mark Robers video på Beyond Meat och Impossible Foods. Jag lyckades få tag på Beyond Meat burgaren och hade exakt samma tillbehör som jag alltid har till vanliga burgare. Jag var hela tiden taggad för att testa den och var inte kritisk bara för att den var vegansk. Jag bryr mig faktiskt inte vad det är jag äter, bara det är gott och har mycket näring. Under tillagningen så luktade det inte riktigt som en burgare, men det dofta ändå helt okej.
Jag ska beskriva smaken i en mening; Det är första gången jag inte lyckats äta upp en burgare. Till en början så var smaken skrämmande likt vanligt kött, och det hade varit svårt att veta ifall den var vegansk ifall man äter den med tillbehör. Men sen kom eftersmaken. Tänk dig en söt men samtidigt besk eftersmak. Och absolut inte som en Sweet & sour dipp, utan som man smaksatt burgaren med någon fruktig söthet (inte sockrig söthet). Det visar sig att Beyond Meat använder äpple för att efterlikna köttets färg, och enligt min teori så efterlämnar äpplet den söta smaken. Eftersmaken var helt enkelt vidrig och förstörde burgaren totalt.
Ett bra koncept som redan kommit en lång bit, men som har lika långt kvar innan jag som köttätare byter ut nötkött mot denna produkten