Vegansk skagenröra funkar fint i smörgåstårtan eller på den bakade potatisen, eller varför inte i en baguette?
Skagenröra är en god röra med smak av dill och rom. Det är många klassiskt svenska smaker och den letar sig upp på många förrättstallrikar samt på exempelvis påskbordet eller midsommar. Att det nu finns flera veganska alternativ är därför mycket uppskattat.
Icas tofuröra skagen har de rätt smakerna, men är ändå tydligt en färdig produkt. Den har den där lite kemiska färdigmatssmaken. Om man tillsätter lite mer färsk dill och lite citron blir den betydligt piggare.
Tofu är en på många sätt fantastisk ingrediens men den kan bli närmast oätlig om den används fel. Ett exempel på dålig användning är Fiskexportens Varbergs sorgliga försök att göra vegansk ”sill”. Icas skagenröra gör inte samma misstag utan har sett till att tofun är smulad istället för tärnad. Dessutom gör kryddorna att tofun blir en krämig bas snarare än en tydlig smak.
Det är inte särskilt svårt att slänga ihop en egen vegansk skagenröra men om tid eller intresse saknas är Icas skagenröra ett bra alternativ.
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.