Vegojakt recenserar Icas vego-schnitzel. Det handlar om en fullt godkänd produkt som dras ner av sin panering.
Att göra vegansk schnitzel är inte det lättaste. Vegjojakt har tidigare recenserat Anammas tolkning av rätten. Den drogs ner rejält av en allt för stark sojasmak – vilken gjorde att det kändes mer som att äta gummi än något tänkt att likna en schnitzel.
Anammas variant finns i frysdisken – och det är den första punkten där den skiljer sig från Icas egna vego-schnitzel. Den hittas i kyldisken, vilket i våra ögon bådar för en kvalitet som borde ligga snäppet högre. Smakmässigt är det är också en produkt som ligger ett par snäpp över Anamma. Trots att Icas variant också är baserad på soja har den inte alls något av gummismaken som utmärker konkurrenten. Detta beror förmodligen dels på kryddning, dels på att Icas schnitzel, förutom sojan, även innehåller veteprotein.
Den största svagheten hos Icas produkt är samma som hos företagets fisk-ish-filé. Det handlar om paneringen. Den är verkligen under all kritik, och är seg snarare än frasig eller krispig. Det är synd på en annars utmärkt produkt.
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.