Vegojakt testar Peas of Heavens veganska schnitzel. Det är en produkt som tyvärr är något av en besvikelse: ärtorna tar över för mycket.
Schnitzel är något av en klassiker. Olika varianter av rätten finns i hela världen. Versionerna de flesta av oss svenskar har en relation till är de centraleuropeiska, med exempel som den österrikiska wienerschnitzeln. Men även i Japan älskar man schnitzel. Där heter rätten tonkatsu, och serveras med en sås gjort på bland annat ketchup, soja och worcestershiresås.
Sedan länge finns det gott om veganska alternativ för den som inte vill ha gris, kalv eller kyckling i sin schnitzel. En av dessa varianter kommer från svenska Peas of Heaven, och det är den vi har testat inför den här artikeln.
Paneringen har en riktigt bra krisp, och är höjdpunkten i den här produkten. Resten är tyvärr inte mycket att hurra över. Ärtproteinet som schnitzeln är gjord på får tyvärr ta över allt för mycket. I stället för att smaka neutralt, som man hade önskat, är det mest som att äta ärtor. Ärtor är förvisso gott, men här passar det inte alls. Produkten växer i munnen för varje tugga.
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.