Tempeh är ett protein gjort på soja. Vi testar en variant från varumärket Yipin och kan inte hjälpa att bli lite besvikna.
Yipin är ett företag som vi tidigare har uppmärksammat för deras utmärkta tofuprodukter. Till exempel är deras tofuvariant på laxröra en riktig höjdare.
Den här produkten består av tempeh, som är ett protein gjort på fermenterad soja. Tempeh har sitt ursprung i Indonesien, och är framför allt populärt på ön Java. Spännande, tycker vi.
Själva produkten är dock tyvärr inte särskilt kul. Det är svårt att få någon bra stekyta på bitarna. Smaken är neutral, men det är det inget fel på: tanken är att man ska krydda bitarna själv.
Slutligen är konsistensen inget vidare. Det är svårt att förklara varför, men bitarna känns helt enkelt inte särskilt kul att tugga. Andra kanske tycker annorlunda, men det är vår åsikt.
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.