Denna krämiga veganska cheesecake är en dröm för alla som älskar sötsaker, men vill undvika animaliska produkter. Med en smulig botten och en silkeslen fyllning kommer denna dessert garanterat att bli en hit.
Ingredienser:
Botten:
- 200 g digestivekex
- 100 g vegansk margarin, smält
Fyllning:
- 400 g vegansk cream cheese (t.ex. baserad på cashewnötter eller tofu)
- 150 g socker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2 msk potatismjöl
- 120 ml växtbaserad grädde (t.ex. soja- eller havregrädde)
- 1 msk citronsaft
Instruktioner:
- Krossa digestivekexen i en matberedare eller för hand. Blanda de krossade kexen med smält vegansk margarin och tryck ut blandningen i botten av en 20 cm springform.
- Förvärm ugnen till 175°C.
- I en stor skål, vispa ihop vegansk cream cheese, socker och vaniljextrakt. Tillsätt potatismjöl och rör om.
- Tillsätt växtbaserad grädde och citronsaft. Vispa tills blandningen är jämn och krämig.
- Häll fyllningen över kexbotten i springformen och jämna till ytan med en slickepott.
- Grädda i ugnen i 40-45 minuter. Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur och förvara den sedan i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Läcker och enkel att göra
Njut av denna läckra veganska cheesecake som är lika enkel att göra som den är god att äta. Servera den som dessert eller till fikastunden för att imponera på både veganer och icke-veganer.