Denna veganska cashewkyckling med ris och grönsaker är en läcker och näringsrik måltid som är enkel att tillaga. Det är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en härlig asiatisk smakupplevelse utan att använda något animaliskt.
Ingredienser:
- 300 g fast tofu, skuren i bitar
- 1 dl osaltade cashewnötter
- 2 msk neutral olja, t.ex. rapsolja
- 1 röd paprika, skuren i bitar
- 1 gul paprika, skuren i bitar
- 1 stor morot, skuren i tunna skivor
- 1 lök, skuren i klyftor
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk sojasås
- 1 msk hoisinsås
- 2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
- 1 msk rörsocker eller agavesirap
- 1 tsk majsstärkelse, utrört i 2 msk kallt vatten
- 4 portioner kokt jasminris
Instruktioner:
- Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok över medelhög värme. Tillsätt tofun och stek tills den får en gyllene yta på alla sidor, cirka 5-7 minuter. Ta ur tofun ur pannan och ställ åt sidan.
- Tillsätt ytterligare lite olja i pannan om det behövs och stek cashewnötterna tills de börjar bli gyllene, cirka 2-3 minuter. Ta ur nötterna och lägg dem åt sidan med tofun.
- Tillsätt paprika, morot, lök och vitlök i pannan och stek grönsakerna tills de börjar mjukna, cirka 5-6 minuter.
- Blanda sojasås, hoisinsås, risvinäger och socker i en liten skål. Häll blandningen över grönsakerna och rör om.
- Tillsätt tofun och cashewnötterna tillbaka i pannan. Rör om så att allt blandas väl.
- Tillsätt majsstärkelseblandningen till pannan och rör om. Låt såsen koka upp och tjockna i några minuter.
- Servera den veganska cashewkycklingen över jasminris och njut av en härlig vegansk måltid!
Lyxa till det
Lyxa till din vardagsmiddag med denna smakrika veganska cashewkyckling med ris och grönsaker. Det är enkelt att laga, men bjuder ändå på en härlig smakexplosion. Smaklig måltid!