Vegansk falafelsallad med tahinisås och granatäpple

Denna färgsprakande vegansk falafelsallad med tahinisås och granatäpple är en smakrik och näringsrik måltid som passar både för lunch och middag. Kombinationen av krispiga falafelbollar, krämig tahinisås och sötsyrliga granatäpplekärnor kommer att charma både din gom och dina gäster.

Ingredienser:

Falafel:

  • 400 g kikärtor, kokta och avrunna
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak
  • Rapsolja för stekning

Sallad:

  • 200 g blandad sallad
  • 1 granatäpple
  • 1 gurka
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 röd paprika

Tahinisås:

  • 1 dl tahini
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 msk vatten
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Börja med att göra falafeln. Lägg kikärtor, lök, vitlök, persilja, koriander, kryddor, bakpulver och vetemjöl i en matberedare. Mixa tills det blir en smidig men grov smet. Forma smeten till små bollar.

  2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek falafelbollarna tills de är gyllenbruna och krispiga på utsidan. Låt dem vila på hushållspapper för att dränera överflödig olja.

  3. Förbered salladen. Skölj och torka salladsbladen, hacka gurka, halvera cocktailtomaterna och tärna paprika. Dela granatäpplet och plocka ut kärnorna.

  4. Blanda alla ingredienser till tahinisåsen i en skål och vispa tills den blir slät. Tillsätt vatten för att justera konsistensen om det behövs.

  5. Lägg upp sallad, gurka, tomater och paprika på tallrikar. Toppa med falafel och granatäpplekärnor, och ringla över tahinisåsen.

Imponerar på dina vänner

Denna veganska falafelsallad med tahinisås och granatäpple är en riktig smakexplosion som kommer att förgylla din vardag och imponera på dina vänner och familj. Njut av denna härliga måltid!

Läs mer: