Testa något nytt och spännande med denna veganska grönkålspizza, toppad med svamp och lök. Det är en härlig kombination av smaker och krispiga, saftiga grönsaker.
Ingredienser:
Pizzadeg:
- 250 g vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 tsk torrjäst
- 150 ml ljummet vatten
- 2 msk olivolja
Topping:
- 200 g grönkål, grovt hackad
- 1 stor gul lök, tunt skivad
- 200 g champinjoner, tunt skivade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar, efter smak
Tomatsås:
- 200 g krossade tomater
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- Salt och peppar, efter smak
Instruktioner:
- Blanda vetemjöl, salt, socker och torrjäst i en stor skål. Tillsätt ljummet vatten och olivolja, och arbeta ihop till en smidig deg. Täck skålen med en kökshandduk och låt degen jäsa i 1 timme.
- Förbered tomatsåsen genom att blanda krossade tomater, oregano, basilika, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök, och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig. Lägg i champinjonerna och stek tills de är gyllene och vätskan har kokat bort. Krydda med salt och peppar.
- Förvärm ugnen till 225°C. Rulla ut pizzadegen på en mjölad arbetsyta och placera den på en bakpappersklädd plåt.
- Bred ut tomatsåsen över pizzadegen och fördela grönkål, svamp- och lökblandningen jämnt över pizzan.
- Grädda pizzan i ugnen i 12-15 minuter, eller tills kanterna är gyllene och grönkålen är krispig.
Servera och njut
Ta ut pizzan ur ugnen och låt den svalna något innan du skär den i bitar. Servera och njut av denna näringsrika och smakfulla veganska grönkålspizza med svamp och lök!