Njut av en saftig och smakrik vegansk sötpotatisburgare med en fantastisk rostad vitlöksmajonnäs som komplement. De är enkla att göra och resultatet blir imponerande!
Ingredienser:
- 2 medelstora sötpotatisar, skalade och kokta
- 1 burk (400 g) kikärtor, sköljda och avrunna
- 1 liten gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl havregryn
- 1 dl valnötter, grovhackade
- 2 msk chiafrön
- 1 tsk rökt paprika
- 1 tsk spiskummin
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
För rostad vitlöksmajonnäs:
- 4 vitlöksklyftor, skalade
- 1 dl vegansk majonnäs
- 1 msk olivolja
- 1 tsk citronsaft
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Mosa sötpotatisen och kikärtorna i en stor skål.
- Tillsätt lök, vitlök, havregryn, valnötter, chiafrön, rökt paprika, spiskummin, salt och peppar. Blanda väl.
- Forma smeten till burgare och stek dem i olja på medelvärme i 4-5 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- För att göra vitlöksmajonnäs, rosta vitlöksklyftorna i en stekpanna på låg värme tills de är mjuka och gyllenbruna. Mosa vitlöken och blanda med majonnäs, olivolja, citronsaft, salt och peppar.
- Servera burgarna med bröd, grönsaker och den rostade vitlöksmajonnäsen.
Blir en hit!
Dessa veganska sötpotatisburgare med rostad vitlöksmajonnäs kommer bli en hit på din nästa middag. De är läckra och enkla att göra, så prova dem redan idag!